Culinair - bierkeuken

Welk bier voor welk gerecht?

Alle combinaties, zelfs de meest verrassende, zijn toegelaten in de bierkeuken, op voorwaarde dat het bier een aanvulling is op de bereiding. Bier dient om de smaken van een schotel te ondersteunen, niet om ze te domineren. Daarbij moeten sommige regels gerespecteerd worden. Zo passen vis en schaaldieren beter bij een licht witbier of zelfs een eenvoudige pils of een geuze. Een bereiding van rood vlees of wild gaat goed samen met een abdijbier of een trappist. Voor gevogelte en wit vlees geven we de voorkeur aan een amberkleurig bier, een tripel of een pale-ale. Zoet en bitter vormen een goed huwelijk, dus waarom niet de bittertoets van de hop met gestoofde wortelen combineren en de suikertoets van sommige bruine bieren met gestoofd witlof.

Hebt u in de keuken een verassende combinatie bedacht, bij voorkeur met een speciaalbier van brouwerij Sint Servattumus, en denkt u: "dit zouden anderen ook eens moeten proeven", stuur uw recept door naar info@hopoogstfeest.nl en wij voegen het toe aan de Bierkeuken.

recepten